Flotte anmeldelser
Over 20 års erfaring
Gratis fragt over 1200 kr
Kurv  

Ingen varer

DKK 0,00 Fragt / Buffer
DKK 0,00 Samlet

Kurv Check out

Gratis fragt over 1200 kr.
Kontakt os

Du kan kontakte os på:

Telefon:+45 71 74 13 07

Send os en e-mail
Nyhedsbrev
Like os på facebook
Middelalderpølser pakket m. 5 stk. Se fuld størrelse

Middelalderpølser pakket m. 5 stk.

Ingr; Svinekød 65%, Oksekød 33%, Salt, Krydderier, Peber, Muskat, Merian, Timian, Kommen

Flere detaljer

11998

DKK 95,00

Middelalderpølser fra kogebog fra 1616 - ingen tvivl om, at det oprindeligt er en middelalderopskrift

400 g svinebov eller hakket svinekød
200 g oksekød, fx bov eller hakket oksekød
Spæk*
1 tsk salt
5 drej groft peber
½ tsk muskatblomme, groftrevet
1 tsk merian, tørret
1 tsk timian, tørret
¼ tsk kommen
ca. 3 meter svinetarm, rengjort

Svine- og oksekødet hakkes, og røres sammen med de øvrige ingredienser. Fyld derefter farsen i en sprøjtepose. Træk den rengjorte svinetarm på enden af en tragt, men lad de sidste 10 cm tarm hænge løst fra tragten. Sprøjt forsigtigt farsen gennem tragten og ind i tarmen, og forsøg at undgå luftbobler. Når farsen er sprøjtet i tarmen, bindes en knude på de sidste 10 cm tarm. Skub forsigtigt tarmen ned til knuden. Herefter snos pølserne i den længde, der ønskes. Det er vigtigt, pølserne ikke bliver for stramme, da de ellers risikerer at sprække under tilberedningen. Ved enden af den allersidste pølse, bindes en knude med et stykke snor. Blanchér forsigtigt pølserne i saltet vand i ca. 4-5 minutter, til de er faste. Herefter kan pølserne koldrøges i en røgeovn, eller steges på grillen, hvor kullene evt. bliver tilført en lille bakke med rygesmuld for at optimere den røgede smag.


*Mængden af spæk reguleres, så kødet i alt når op på en samlet fedtprocent på mellem 15 og 20 procent.

Kunder, der købte denne vare, købte også:

9 andre varer i samme kategori: